måltidskasser

| France

Mit bedste måltid i Paris


Min første tur til Paris var en fantastisk oplevelse, som jeg ikke vil glemme. Jeg reserverede færgen til Dover-Calais og kørte med min ægtefælle fra London i det kolde julevejr. Vi mente at bo indtil nytår på et hotel beliggende i en forstad til Paris og besøge byen hver dag. Vores første sunde måltid i Paris var på Bistro Vivant. Jeg har aldrig smagt så lækker mad i hele mit liv.

måltidskasser

Det var en god følelse at nå ud i Paris og se lysets by – en moderne by med en meget dyb sans for historie. Jeg vil altid huske, da jeg først kørte igennem, passerede kanalerne og så monumenterne. Det var f.eks. Et stort friluftsmuseum. Det var kærlighed i begyndelsen synet.

Det var mørkt senere på dagen, julelys der oplyste hele byen. Det var lyst, næstensom dagtimerne. Gaderne var meget travle, mættede af shoppere, der marsjerede fra butik til en anden. Jeg blev fascineret af at se The Palais Garnier, det er Operaens hus. Jeg parkerede min bil i en lille envejsgade i nærheden. Da vi nåede til nøglevejen, var der en metrostation med et stort oplyst skilt, der viser udtrykket ‘Métropolitain’. Jeg noterede ikke trailens navn, da jeg troede, at stationens navn ville være tilstrækkelig til at finde min bil igen. Vi besøgte operahuset og gik mod Place de la Concorde. Vi gik derefter tilbage for at hente vores bil. Jeg lokaliserede, hvad der syntes som om en lignende ‘Métropolitain’ skilt, som jeg havde bemærket i mit hoved, men det var ikke den rigtige gade.

Jeg blev ængstelig og forvirret. Jeg nærmede mig folk, der er gået forbi. Nogle ignorerede mig bare. Jeg fortalte en fransk mand på engelsk, at vi forsøgte at finde ‘Métropolitain’-station. Han pegede mod stationen. Jeg spurgte, at et amerikansk par var turister. Fyren sagde, ‘hvorfor går du ikke på stationen og lærer?’ Jeg nærmede mig pigen bag disken og stillede hende nøjagtigt det samme spørgsmål. Hun sagde: “Det er mest Métropolitain & rdquo;. Jeg gentog,” men dette er ikke det samme. ” Hun lo, “Tous sont métros de Paris, ils sont tous le Métropolitain.” Hun fortsatte på brudt engelsk, “Alle … Métropolitain.”

Endelig indså jeg min fejltagelse og forstod, at ‘Métropolitain skiltet’ var symbolet for mange metrostationer i Paris, ikke navnet på 1 station! Dette er bare begyndelsen på vores mareridt. Hvordan skulle vi finde bilen? Det tog os næsten over to timer at gå gennem mange gader, der så ens ud. Jeg spekulerede på, om jeg skulle ringe til politiet. Det var et mirakel, at jeg endelig formåede at få min bil.


   

Skriv en kommentar