elcykel portugal ferie

| Portugal

Hvor hurtigt kører en elcykel i Portugal


I dag findes der mange forskellige typer elcykler, som hver især har unikke egenskaber og funktioner. Noget at det som folk oftest forbinder med en elcykel er elektrisk pedalassistance og hastighed. Men hvor hurtigt kører en elcykel egentlig?

De fleste elcykler i dag kan kører 25 km/t og mellem 40-200 kilometer på en opladning. De hurtigere såkaldte speed pedelecs er elcykler som kan kører helt op til 45 km/t og for hvilke der gælder særlige regler for kørsel i Danmark. En elcykel kører ligeså hurtigt som motoren og batteriet tillader. Grundet elcyklerne fremgang på det danske marked gennem senere år findes der nu et stort udvalg af elcykler at vælge imellem når man er på udkig efter et sundt, hurtigt og miljøvenligt transportmiddel. Eftersom elcykler primært bruger til pendling i byen og til sportsaktiviteter i fritiden, er spørgsmålet om, hvor hurtigt elcykler kører, et centralt emne når man vælger en elcykel.

En elcykel er en cykel med motor og er derfor skabt specifikt til fart. Derfor er det selvfølgelig vigtigt præcist, hvor hurtigt en elcykel kan køre. I Danmark er den lovlige tophastighed for elcykler på cykelstien 45 km/t og speed pedelecs er derfor de hurtigste elcykler som er lovlige i Danmark på nuværende tidspunkt.

Der findes selvfølgelig altid måde hvorpå, man kan maksimere sin fart på en elcykel. Ved at være opmærksom på komponenter som vægt, underlag og vindmodstand, kan man øge hastigheden på en elcykel markant. For mindre vindmodstand kan man vælge en elcykel som har et mere aerodynamisk design for derved at opleve mindre vindmodstand og dermed højere hastigheder, selvfølgelig kun optil den maksimale hastighed som er tilladt på den elcykel man kører på. Hjulenes rullemodstand bestemmes af hjulets tykkelse og bredde. Med smallere hjul kan man automatisk opnå højere hastigheder på sin cykel, og dette gælder selvfølgelig også for elcykler. Sidst men ikke mindst er vægten selvfølgelig en væsentlig faktor når man taler om, hvor hurtigt en elcykel kører. Hvis man kører på for eksempel en elcykel med frontlad er denne ikke nødvendigvis skabt til fart, men nærmere til at medbring tung oppakning. Dette har selvfølgelige indflydelse på, hvor hurtigt en elcykel kører. Hvis man vil køre hurtigere kan man med fordel justere ovennævnte komponenter for et lettere og mere aerodynamisk ridt med mindre rulle- og vindmodstand.

Med et stort antal forskellige elcykler på markedet kan det være svært, at vælge den helt rigtige elcykel. Det kan virke fristende at vælge den bedste og hurtigste elcykel indenfor ens budget, men man bør overveje, hvorvidt man rent faktisk har brug for den hurtigste elcykel på markedet, eller om man måske kan få ligeså meget glæde af en knap så hurtig elcykel. Typisk er de hurtigere elcykler såsom speed pedelecs langt dyrere end traditionelle elcykler.


   

Skriv en kommentar