a-kasse

| Indonesia

Min a-kasse og opsparing gjorde at jeg kunne rejse


For nogle måneder siden var virksomheden, hvor jeg tjente mine penge nødsaget til at fyre de fleste ansatte. Jeg stod som frygtet uden stabil indtægt.

Det synede ret uoverkommeligt. Jeg har aldrig været uden fast arbejde. Gudskelov har jeg fra jeg blev færdig med at studere overført penge til min a-kasse. Det var min løsning, da jeg uden advarsel blev jobsøgende.

Jeg har fra tid til anden spekuleret på, at det var formålsløst at overføre penge til arbejdsløsheds-kasse. Jeg har aldrig jo nogensinde været arbejdsløs før i tiden, men glædeligvis var jeg begavet nok til at fortsætte med at være betalende medlem. Jeg har sparet op, og indbetalt din til min a-kasse, for at føle mig økonomisk sikret. Min store drøm er at kunne rejse til Indonesien i et år.

A kassen assisterede med at sætte mig ind i det med økonomi og alt det andet, og de hjalp med at være opmærksom på eventuelle arbejdsmuligheder, frembringesvar på jobopslag og cv’er. Det var overraskende rimeligt nemt.

Der er få jobs i min fagområde. Derfor var jeg afklaret med, at jeg skulle være arbejdsløs i et stykke tid. Økonomisk ville det være trangt, men det kunne godt lykkes. Jeg var berettiget til arbejdsløshedsdagpenge som meldt ind i en akasse. På grund af det var jeg sikret rent økonomisk. Arbejdsløshedsdagpenge er ikke magen til en fast løn, men jeg skal ikke af med min lejlighed, og jeg får mad på bordet. Det er det vigtigste for mig, og det er jeg utrolig lettet over.

Der findes jo rigelig arbejdsløshedskasser, og det væsentligste for mig er, at den der skulle hjælpe mig er væsentligt for mit fag. A kassen skal også fremstå til at regne med. Glædeligvis følte jeg mig i trygge hænder.

Jeg gik nogle planlagte besøg hos min arbejdsløsheds-kasse, og der var ligeledes chance for at booke sig ind til inspirerende seminarer, hvor jeg blev klogere på for eksempel dagpenge.

For nylig fik jeg en mail fra min akasse, som fortalte, at a-kassen havde et eventuelt praktik til mig. Jeg var lykkelig.

Dagen efter var jeg til afklaringssamtale på mit kommende arbejde. Det forløb forrygende, og senere samme dag kontaktede de mig om, at jeg havde fået arbejde.

Jeg nåede at gå ledig i et halvt år, og det er befriende, at jeg igen får løn. Jeg er henrykt for mit nye arbejde.

Det er anstrengende at være arbejdsløs, og det er væsentligt betydningsfuldt at modtage den mest kompetente vejledning.

Jeg følte mig godt hjulpet på mig af min arbejdsløshedskasse.

At have krav på dagpenge som meldt ind i en arbejdsløsheds-kasse blev uden tvivl min overlevelse pengemæssigt. På grund af det var jeg forsikret pengemæssigt, og jeg blev ikke nødsaget til at videresælge de objekter, der er vigtige for mig.


   

Skriv en kommentar