hesteferie

| Denmark

Hesteferie i Europa


Hesteferie, derfor!

I andre lande har hesteferier i længe været et spændende alternativ til den årlige charterrejse, og en unik måde at tilbringe tid sammen med familie, venner, eller bare sammen med andre med passion for heste og natur på.

I de senere er hesteferier også blevet en mulighed i Danmark, og stadigt flere passionerede mennesker begynder på den ene eller anden måde at vise interesse for hesteturismen.

Og hvad enten det foregår i Danmark eller i udlandet, kan det vidst roligt siges, at hesteferier er ikke bare endnu et modefænomen. Det er en komplet omstilling af den måde vi tænker på vores fritid, såvel som på os selv!

Heste turismen har et enormt potentiale. I det følgende vil jeg forsøge at komme ind på, hvad der er at hente for helt almindelige mennesker ved en hesteferie.

hesteferie

Stress af til hesteryg

At se naturen til hesteryg er et helt unikt privilegium for det moderne menneske, der her kan komme ned i gear, og komme mere i kontakt med sig selv og sin omverden.

Hesteferie kan både foretages af folk, der selv har hest, men der findes også rige muligheder for at leje heste af flere forskellige racer til din rejse.

Det er en fantastisk mulighed for at lære mere om at ride og om hesten som helhed, men det kræver faktisk meget få forudsætninger at komme i gang, og det er slet ikke et krav, at du har redet tidligere.

Hvorfor hesteferie:

- Nærhed, natur og lokalegn
- en chance for at lære noget om dig selv
- Ren afslapning med fantastiske dyr

Kom ind i hjertet af lokalkulturen

At være ferierytter er at opleve Danmark og resten af Europa fra første parket. Hesten er det traditionelle transport middel i næsten alle europæiske lande, og på den måde kan man sige, at når du rejser til hesteryg, tager du den direkte vej ind i hjertet af landets kultur og lokalbefolkning.

Ofte er hesteferien også uløseligt forbundet med at være gæst i lokale hjem og blive behandlet som et familiemedlem, mere end som en turist. Derfor tiltaler hesteferier mange af de mennesker, som er trætte af den klassiske charterferie.

Planlæg din egen rute

I Danmark er der afmærkede ride ruter i næsten hele landet, hvilket giver dig mulighed for udstrakt fleksibilitet i forbindelse med længden af din tur og hvilke egne du ønsker at besøge. Endvidere vil det ofte være muligt at planlægge sin tur i forbindelse med markeder, festivaler, med videre.

Afhængig af hvilken rute du vælger, vil det ofte muligt at gøre brug af forskellige overnatningsformer, såsom bed and breakfast, shelter, og vandrehjem. Du kan helt selv kombinere disse forskellige muligheder, og på den måde få en varieret og helstøbt oplevelse. Hvad for eksempel med at begynde med nogle dage i shelter og slutte af med et slotsophold? Der er muligheder nok.

Og selvfølgelig behøver du ikke at skulle planlægge det hele selv: Der findes masser af steder der tilbyder skræddersyede forløb med alt inklusive.

Hvis du rejser alene, er hesteferien en fantastisk måde at tilbringe tid alene med plads til refleksion og nærvær med din hest. Men hesteferien kan også være en tid med fantastisk socialt samvær hvor i lærer hinanden at kende i en uvant kontekst.

Bare kom til hest!

Der er intet mere givende end at tilbringe ens tid i takt med et andet levende væsen! Hesteferie er kommet for at blive, og det er en perfekt oplevelse for børn og voksne i alle aldre.

Hvis du rejser alene, er hesteferien en fantastisk måde at tilbringe tid alene med plads til refleksion og nærvær med din hest. Men hesteferien kan også være en tid med fantastisk socialt samvær hvor i lærer hinanden at kende i en uvant kontekst.

Det er nemmere end nogensinde at komme i gang med en hesteferie, og det behøver ikke engang at være dyrt. Kig dig omkring på nettet, og kom i gang med den hesteferie du ønsker dig.

Tags:


   

Skriv en kommentar