Bullterrier mille

| Australia

Min hundeferie med Mille


Folk skal ikke være så nervøse for hundeferier

Hundeferier er ved at blive mere udbredt i Danmark, men der hersker stadig stor nervøsitet om emnet. Det er ærgerligt, for der er rigtig god mening i hundeferien, både for din firbenede kammerat og dig selv!

I det følgende vil jeg prøve at komme lidt ind på hvad en hundeferie typisk består af. Herudover vil jeg fortælle lidt om mine egne oplevelser med hundeferier

Hvad er en hundeferie

Der er ikke nogen 100% fast opskrift på hvad en hundeferie kan indeholde, ganske ligesom der ikke er det for en menneske-ferie. Som udgangspunkt kan en hundeferie være alle typer forløb eller begivenheder, som enten stimulerer og udfordrer din hund, bringer dig og din hund tættere sammen, eller som aflaster dig i forbindelse med en rejse eller lignende.

Ofte forbinder folk hundeferien med et pensionat, hvor de kan indlogere Fido for en stund, imens de selv er på ferie eller har andre gøremål, der udelukker hundens tilstedeværelse.

Hundeferien kan dog også have andre motiver. Det kan for eksempel være et utroligt nyttigt værktøj i træningen af din hund, ligesom det kan være en rigtig god måde at socialisere med andre hundeejere og knytte nye bånd med din bedste ven på fire ben. Det kommer alt sammen an på din intention!

Mine egne oplevelser med hundeferier

Jeg selv (og Mille, min Bullterrier) har efterhånden nogen erfaring med hundeferier i flere formater. Det har givet mig både personlig glæde og frihed, og har givet min hund oplevelser, som jeg ikke ville have ladet den være foruden.

Bullterrier mille

Min dejlige Mille :-)

Agility genopfriskning

For os begyndte det hele med hundetræning, da en af trænerne her tilbød hundeferier. Dette var i form af forløb for både hunde og mennesker, og man kan sige, at der var tale om en slags opfølgning på, og genopfriskning af, hundetræningskurset.

Således brugte Mille og jeg en weekend i 2005 på en højskole ud fra Hørsholm. Her fik vi genopfrisket vores tekniker, ”snuset” til en masse andre hunde og mennesker, og nydt tosomheden.

Det var selvfølgelig dejligt at se at min hund blev mere lydig og lærte flere teknikker. Men det allerbedste ved denne vores første hundeferie var faktisk det sociale aspekt.

Generelt er Bullterrier racen en smule socialt handicappet, og kan have ret svært ved at læse (og respektere) andre hundes signaler. Weekenden med fremmede hunde og mennesker som forstod at sætte grænser og behandle hende ordenligt havde en virkeligt god effekt, og jeg mødte en masse søde mennesker, som jeg stadig snakker med den dag i dag. Således er agility weekenden blevet et årligt event, som både min hund og jeg ser meget frem til!

Hunde-hotel med salon og lydhealing

Jeg har også benyttet mig af hundeferie i forbindelse med rejser. I 2009 da jeg var på en helt og aldeles skøn tur til Sydney i Australien, indlogerede jeg således min hund på et stort anlagt spa nær ved Hørsholm, der så vidt jeg ved desværre ikke findes længere.

Jeg var selvsagt noget nervøs for at skulle aflevere min hund i to uger til fremmede mennesker, men ligeså snart jeg ankom og oplevede den gode atmosfære, blev jeg med det samme tryg ved situationen.

Jeg blev i en times tid og ”indslusede” min hund, der responderede godt på alle de nye dufte og nye hunde. Imens blev jeg budt på en lækker kop kaffe.

Jeg fik oven i købet lejlighed til at overvære den daglige lydhealing session, hvilket var en stor fornøjelse. Det vil nok være svært for mange at forestille sig, men man kunne virkeligt mærke at hundene fik det bedre af det.

Da jeg kom hjem solbrændt efter en fantastisk tur, blev jeg taget imod af en veltrimmet hund med nyklippede negle og blank pels. Hun var glad for at se sin ejer, men det var helt tydeligt, at hun på ingen måde havde lidt overlast.

Mange muligheder der skal udforskes

Jeg har som allerede nævnt kun haft gode oplevelser med hundeferier, og jeg synes slet ikke, at folk skal tøve sig med at kaste ud i det, hvis de altså har en hund med et sundt og roligt sind.

Der er virkeligt meget at hente både for dig selv og hunden, og hundens natur er efter min mening sådan, at de risiko der nu findes langt opvejes af de positive effekter ved at give din hund lidt luftforandring på danske hundevæddeløbsbaner. Her ser jeg katte ferier som mere problematisk, men det er en helt anden sag.

For mit eget vedkommende, er jeg langt fra færdig med at udforske alle de spændende muligheder. Og det er min glade hund vidst bestemt heller ikke!


   

Skriv en kommentar