| Macedonia

En tur til Makedonien


I sommeren 2016 gik turen til Makedonien. Det var ikke på opfordring af andre – eftersom vi ikke rigtig havde hørt om Makedonien, som et sted, folk rent faktisk rejste hen på ferie. I det hele taget kendte jeg ikke rigtig nogle, som overhovedet kunne dele erfaringer fra Makedonien. Så da valget stod mellem Makedonien eller et andet sted, hvor turisme var meget mere udbredt, var det ret let for os. Det skulle være Makedonien.

Så vi pakkede vores kufferter og tog til lufthavnen.

Ruten gik fra Kastrup Lufthavn til Skopje, som er Makedoniens hovedstad. Det var dog ikke her, at vi skulle tilbringe tiden. Tværtimod var det 3 timers kørsel i en – mere eller mindre – ussel bus mod byen Ohrid. I det hele taget er Makedoniens hovedstad, Skopje, ikke særlig populær ift. turisme.

Ohrid er en by, der ligger lige ned til søen, Ohrid. Her var der rig mulighed for at opleve kulturen – og det rigtig fede ved byen var, at det hele var samlet ét sted. Det betød altså, at det var muligt at gå rundt og i det hele taget tage det stille og roligt. Normalt er man jo vant til, at hele dage skal koordineres efter at opleve de forskellige seværdigheder.

Det er en rigtig smuk by, som jeg anbefaler på det stærkeste, at man besøger. Det eneste minus er, at efter en 10 dages tid, er der ikke så meget tilbage at opleve af seværdigheder – hvis det altså er den slags, man er til. Dog er der altid rig mulighed for at opleve bylivet og indbyggerne – som er meget gæstfrie i Ohrid.


   

Skriv en kommentar