Thailansk ret

| Thailand

Sabbatår med kulinariske oplevelser


Thailansk retStarten på mit sabbatår skulle ikke være uden komplikationer. Jeg havde nemlig besluttet mig at tage til Thailand og bruge tiden på at slappe af, lære kulturen at kende og ikke mindst deres køkken. Jeg er utrolig glad for mad, som i UTROLIG glad for mad. Misforstå mig ikke, jeg er ikke overvægtig, jeg er bare nysgerrig på hvordan maden bliver lavet, hvad der skal til og selve rejsen fra alle ingredienserne til den færdig ret er på tallerkenen. Rejsen har også inspireret mig til at oprette min hel egen hjemmeside med opskrifter https://hverdagsgourmet.dk/, men mere om det senere.

Vi skruer lige tiden tilbage til den dag hvor jeg nærmest opgav at tage til Thailand af ren frustration. Reglerne i Thailand siger at man skal have et gyldigt visum hvis man ønsker at være i landet i mere end 1 måned. Der skulle desværre gå hele 2 måneder før min ansøgning gik igennem og kunne godkendes. Problemet lå i en ellers andet database med mit navn som ikke værende dansker. Se, jeg er nemlig født i Ukraine. Jeg har dog boet mere end 20 år i Danmark, været i militæret, har et dansk pas samt et arbejde. Jeg er 100% dansk statsborger. Men som vi alle ved så kan alle systemer fejle og det gjorde det så i dette tilfælde. Efter 2 måneders venten og frustration modtog jeg et brev hvor mit visum nu var godkendt og desuden en undskyldning for alt det ballade. Alt var nu på sin plads og min sabbatår kunne endeligt begynde.

Den forkerte vej

Det har stået på gennem længere tid og som tiden skrider frem ses denne kedelig tendens kun at vokse. Vi får mere og mere travlt i vores hverdags, arbejdet kræver mere af os, børn kræver vores opmærksomhed og partneren ønsker kvalitetstid. Desværre er de 24 timer i døgnet ret veldefineret og betyder at vi må allokere timerne mere kreativt. Derfor begynder flere og flere af os at springe over hvor gærdet er lavest, her går det desværre ud over noget så simpelt men utrolig vigtig nemlig ”maden”. Der er flere og flere af os der efterlader køkkenet tomt og bestiller maden i stedet udefra. Og hvorfor ikke, det er jo både nemt og hurtigt, med service som Justeat, grillbar på enhver hjørne og giganterne indenfor fastfood som McDonald’s og Burger King. Vi ofrer altså tiden i køkkenet, desværre er det ikke her det stopper. Ved at bestille maden over nettet og købe fastfood er det ikke selve tiden vi ofrer men vores helbred.

Flere studier viser at fastfood ikke er særlig sundt, det går ud over vores krop, velvære og sundhed som så kommer til udtryk senere livet, med diverse skavanker og sygdomme og i værste tilfælde med døden til følge. Flere dokumentere er blevet filmet hvor folk har frivilligt spist mad fra restauranter som McDonald’s og det var ret tydeligt hvordan deres krop var påvirket derefter.

Det er vigtigt at vi vågner op fra transen vi har været i gennem de sidste mange år og kigger os lidt omkring. Brug naturen, brug de friske råvarer til at lave vores eget mad. Mad vi selv kan skabe med vores hænder og ikke bestille over nettet.

Thailand

Dejlig krydret suppeJeg havde ingen bestemte destinationer, jeg skulle bare rejse fra sted til sted og opleve og suge det jeg kunne til mig at viden. Derfor prøvede jeg også så vidt jeg kunne at besøge de mere autentiske små steder hvor selve indbyggerne spiste og ikke turisterne, på den måde så og oplevede jeg også meget andet end hvad jeg ellers ville. Jeg besøgte små hyggelige spisesteder som man normalt ikke kunne finde med mindre man spurgte indbyggerne. Der kunne jeg bruge 1 til 2 timer og suge alt til mig, og selv om jeg ikke kendte til sproget vat det tydeligt at se og mærke en hel anden og afslappet atmosfære. Her kunne man virkelig sidde og nyde stilheden, aromaen der kom fra køkkenet og de mange nye smage man ellers ikke ville havde oplevet.

Jeg prøvede selvfølgelig også velbesøgte stedet hvor alle turisterne strømmede til, men efter at have oplevet stilheden og den idylliske livsstil, kunne disse dyre og larmende restauranter ikke stå distancen.

Inspiration

Denne smagte fantastiskMens jeg sad og nød en softshell crab ret krydret med sød peanutsovs og en dejlig afkølet Chang øl fik jeg en ide som jeg siden hen har udført i livet. Hvorfor ikke lave en hjemmeside spækket med kvalitets opskrifter? Alt fra bøf med kartofler og sovs til Japansk ret som Gyoza. Jeg er godt klar over at opgaven her er massiv og vil kræve enormt meget af min tid, jeg ser dog dette som en drøm og vil med tiden stille og rolig udbygge den i håb om at blive en af Danmarks bedste opskrift hjemmesider i fremtiden. Her kan du se en af vores populære underkategorier spækket med fantastiske pandekager.

Fremtiden

Fremtiden er allerede sat sort på hvidt, så snart jeg er færdig med min uddannelse, så går turen til Japan. Jeg har nemlig fået en forkærlighed for det asiatiske køkken. Mange tror at en kinagrill vi har så mange af i Danmark er det eneste de lande har at byde på, hvor det i virkeligheden ikke kunne være længere fra sandheden. Det asiatiske køkken er utrolig udviklet og avanceret. Japan er derfor mit næste destination på baggrund af deres rig kultur, anderledes sans for humor og veldefineret æstetik.


   

Skriv en kommentar