| Spain

En vinrejse i det Spanske


Jeg har altid drømt at komme ud og rejse, og jeg har derfor læst en del med her på hjemmesiden, da der er mange gode rejseblogs. Jeg har længe drømt om at rejse til de varmere lande i den sydligere del af Europa, da jeg de seneste år har fået en stor interesse for vin.

Muligheden for at komme ud og rejse opstod, da jeg blev færdig med min STX uddannelse i Aalborg. Jeg havde nemlig ikke søgt ind på videregående uddannelse, da jeg gerne vil have mig et sabbatår med en masse arbejde. Jeg brugte så tiden efter endt uddannelse på at lede efter jobs. Her faldt jeg over et job i Spanien på en vinplantage. Det søgte jeg og kom hurtigt i snak med ejeren over skype.

3 gode måneder i det spanske

Det var min gode viden omkring vin, som gjorde at jeg fik jobbet i Spanien. Jeg bestilte selv flybillet og så tog jeg ellers turen med flyveren til det spanske. Jeg blev mødt af en mur af varme, da jeg sted ud af flyveren. Nu er der ingen vej til tilbage. Jeg fik hurtigt fat i min bagage, og så videre med bus til vinplantagen. Da jeg ankom blev jeg straks vist hen til mit værelse på selve vinplantagen. Det var sendt om aftenen, så jeg gik i seng med det samme.

Dagen efter var det ellers i gang med arbejde. Jobbet bestod i at vedligeholde plantagen i starten, så jeg kunne få et dybere indblik i hvordan en vinplantage fungerer. Efter et par ugers arbejde fik jeg flere og flere opgaver med den administrative del af vinplantagen. De havde en gammel hjemmeside som skulle bygges op for nu. Jeg har altid været rimelig god med computere og hjemmesider, så det var ikke det store problem for mig.

Det var sværeste var helt klart sprogbarrieren – jeg er ikke ret god til spansk selvom jeg har haft Spansk på gymnasiet. Jeg fik hurtigt indøvet et par sætninger, så jeg kunne klare mig i mit arbejde. Ejeren var heldigvis rigtig dygtig til Engelsk, og ham kunne jeg altid spørge, hvis jeg havde spørgsmål.

Hvad laver jeg nu efter min tur i Spanien

Det har været super godt med 3 måneder i Spanien. Jeg har lært rigtig meget omkring vin, og det har medført at jeg har fået en masse nye freelance job omkring vin. Der er nemlig rigtig mange forhandlere af vin i Danmark, og her jeg fx hjulpet med udvælge vin og skrive tekster til vinoli.dk. De har nydt godt af min ekspertise, og jeg har givet dem en masse gode råd med på vejen omkring vin fra det spanske.

Det meste af tiden går med arbejde i supermarkedet, hvor jeg har fået en mere faststilling. Her skal jeg arbejde det næste lange stykke tid. Til sommer vil jeg gerne ind på studie, hvor jeg vil studere IT, så jeg kan videreudvikle mine kompetencer med computere. Næste sommer regner jeg med at tage en ny tur til det Spanske, så jeg er frisk og klar til nyt studie når jeg kommer hjem.


   

Skriv en kommentar