1419249854851

| Thailand

Tilfældets magt


Da jeg var på næstsidste semester på min kandidatuddannelse, fik jeg en god idé: Jeg skal have udlandserfaring på mit CV! Det vil hjælpe mig med at lande drømmejobbet og hæve en fed løn måned efter måned. Det kunne ikke gå galt. Jeg skulle bare ud i verden i 6 måneder- så ville missionen være fuldført.

Tilfældigvis faldt jeg over et praktikopslag, hvor et danskejet webbureau i Chiang Mai søgte en tekstforfatter, der ligeledes skulle varetage SEO. Jeg søgte, og jeg fik stillingen.

En helt anden hverdag

Fra at studere på universitet og varetage min studenterstilling hos Borgmesterforvaltningen hos Odense Kommune til et learn-by-doing job iført shorts og badetøfler. Omvæltningen var stor, og det var ikke bare på jobbet!

For selvom kulturen på arbejdspladsen var ny, var det trods alt stadig et job, hvor mange kollegaer talte dansk. Uden for kontoret blomstrede et helt andet liv. På godt og ondt.

For selvom Thailand har ry for sine løse gader og kathoey’s (drenge født som det forkerte køn), så har landet så meget mere at byde på. Folket er ualmindeligt venligt, maden er god, den særlige nordthailandske Lanna kultur er mageløs – og så er her en atmosfære, der minder om en mellemting af en mindre lokal by og en storby. Selvom bylivet pulserer omkring ”firkanten”, som er den gamle bydel, der omsluttes af ruinmurer, så er der nemlig ikke langt til hipster caféområder eller uforstyrret natur, hvor fuglekvidder og plask fra fisk kun afbrydes af generatorer, der i ny og næ genererer strøm til hytter langs bjergskråninger.

Ja. Her er alt. Fra flotte, uforstyrrede templer til larmende markeder, fra tuk tuk til Ferrari, fra fattige til rig og fra thailændere til vesterlandske turister.

Alt dette vil jeg komme mere omkring i senere indlæg, da dette blot er den første af flere historier om tilfældets magt. Et tilfælde, der endte med at vende op og ned på min livsstil. I dag arbejder jeg nemlig som professionel tekstforfatter og bor med min dejlige familie, mens jeg kører under åben himmel og finder mig mere og mere til rette. Alt sammen ved et prægtigt tilfælde.


   

Skriv en kommentar